Poznaj cudowny świat Pokemonów, zostań ich trenerem i stań się mistrzem!
Odpiszę skoro jestem nową moderatorką
Jesteś w lesie i zauważasz Charmandera chodzącego w kółko.
- Hmm... Skoro wykluwanie mojego jajka trochę potrwa, mogę się nim zająć... - mówię i podchodzę do Pokemona. - Hej mały, co się stało?
Charmander patrzy na Ciebie zdziwiony i wskazuje łapką na drogę prowadzącą do serca lasu.
- Mam tam pójść, mały?
PS: Możesz już pisać swą przygodę
Fajnie
Charmander kiwa główką, a z jego oka spływa jedna mała łza. Z jakiegoś powodu jest smutny.
Głaszczę go. - Nie martw się... - mówię i idę tam.
PS: Oki, to ja już lecę ;3
Pa pa!
Idziesz ciemnym lasem. Charmander trzyma się blisko Ciebie. Widać, że trochę się boi. Po krótkim czasie dochodzisz do celu. Siedzi tam chłopak, który trenuje ze swoim Charizardem.
- Przestraszyłeś się go? - spytałam głaszcząc Pokemona.
Charmander kręci głową na nie.
Podchodzi do chłopaka i tuli się do jego nogi.
- Mówiłem Ci! Możesz wrócić jak wyewoluujesz w Charmeleona! - wrzeszczy chłopak i odrzuciwszy pokemona, wraca do treningu
Gdy Charmander wrócił mówię: - Rozumiem... Przez Charizarda trener pomyślał że jesteś bezużyteczny i nie chciał Cię trenować. Był twoim właścicielem, co? I teraz dopóki nie ewoluujesz, nie możesz do niego wracać... Biedaku! Jak mi Ciebie szkoda! Mogę Ci jakoś pomóc?
- Charmander... ( Właśnie...) Char Charmander Char... (chyba mi nie pomożesz...) Charma Charma Charmander! ( Ale utrzyj mu nosa i go pokonaj!) Char... (proszę...)
- A właśnie, że pokonam! - mówię i wychodzę na sam środek "sali treningowej". - Ej, skoro twój Charizard jest niby taki "potężny" niech się ze mną zmierzy. Fakt, może i jestem hodowcą, ale walczyć umiem! A twym przeciwnikiem będzie... Charmander! I to ten, którego porzuciłeś! - mówię i schylam się do Pokemona. - Nie martw się mały, mam plan!
Charmander wychodzi na środek i patrzy z obrzydzeniem na swojego trenera.
- Ha ha... Załatwimy to szybko... Miotacz płomieni - mówi najwyraźniej znudzony i rozbawiony twoją " naiwnością" ( z jego punktu widzenia"
Sprawdzam szybko ataki Charmandera w Pokedexie. - Unik, i użyj swego najsilniejszego ruchu!
PS: Dasz jego ataki? :>
Miotacz Płomieni, Akcja, Żar, Ognisty Wir
--
Charmander nie wiedział który jest najsilniejszy więc użył ognistego wiru i... Trafił!
Charmander: 100 hp
Charizard: 90 hp
- Grrr! Nie damy się! Przegrzanie!